dinsdag 8 december 2020

Daniel van den Broek op bezoek bij.... Daan Jippes! (podcast)


In deze aflevering is Daniel van den Broek op bezoek bij studio "Lijnlust" van Disney(strip)tekenaar Daan Jippes! Hier werkte Daniel een aantal jaar geleden regelmatig aan zijn dagelijkse strips in gezelschap van stripmakers Jeroen Steehouwer en Pascal Oost die hier ook werkten. Het leek Daniel leuk om in zijn podcasts ook eens een kijkje achter de schermen te bieden van andere striptekenaars met Daan Jippes als eerste "gast".




Daan is al meer dan 50 jaar tekenaar en een inspiratiebron voor velen in dit vakgebied.

Hij wordt gezien als één van de beste Disney-tekenaars van de afgelopen decennia. In de jaren 70 werkte Daan als striptekenaar voor weekblad Donald Duck en was van onschatbare waarde voor dit blad. Vanaf begin jaren 80 vertrok Daan naar Amerika om daar eerst als striptekenaar te werken op de tekenstudio's van Disney en later als conceptual designer en storyboard artist voor de tekenfilms zoals Lion King, Mulan, Beauty and the Beast, Alladin etc. Eind jaren 90 keerde Daan weer terug naar Nederland en werd o.a. tekenchef van Studio Jan Kruis. Sinds een aantal jaren werkt Daan weer net zoals in de jaren 70 'gewoon' voor Donald Duck weekblad maar tekent op tekst van Frans Hasselaar ook de strip Spaghetti voor de Stripglossy en het Duitse Zack magazin.



Een kijkje achter de schermen bij deze grootmeester van de strip!


NB Wil je het prachtige oevre-boek van Daan Jippes "Avonturier in strip en animatie" bestellen en gesigneerd (mèt dedicace!!!) ontvangen, stuur dan een directe email aan Daan: lijnlust@xs4all.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten