maandag 25 maart 2013

Strip over gemeenteraad

In 2010 waren de laatste Gemeenteraadsverkiezingen. Voorafgaande aan deze stembusgang werd er nagedacht over het grote aantal Gemeenteraadsleden die er, gedurende de zittingsperiode, de brui aan gaven.
Het idee ontstond om een ondertekst strip (zoals Toonder's Koning Hollewijn of Bommel) te maken die via de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) gedistribueerd zou worden naar plaatselijke media.
Op deze wijze zou er een breed publiek kennis kunnen maken met het reilen en zeilen van een gemeenteraad en hopelijk zouden nieuwe kandidaten een beter inzicht krijgen wat het Raadswerk zoal inhoud (wie denkt dat het saaie materie betreft heeft het grondig mis - ook de strip was komisch maar zeker ook spannend van opzet). De tijd die er nodig was voor een dergelijk project was echter te kort en jammer genoeg bleef het idee liggen. Toevallig kwam ik vandaag een stripverhaal tegen dat in september 1974 begon in dagblad de Telegraaf. Het handelde over een fictieve Gemeenteraad. Hoewel anders van opzet deed de strip me wel terugdenken aan het idee waar we aan werkten in 2010. Hiernaast een inleiding alsook de eerste aflevering uit 1974.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten