woensdag 24 april 2024

Duckstad op Stelten!

 Duckstad op Stelten!



Duckstad op Stelten! was een evenement ter ere van 50 jaar Donald Duck Weekblad. Het evenement was bedoeld voor alle Donald Duck Fans en werd tijdens de herfstvakantie (op 19, 20 en 21 oktober 2002) gehouden in de toen nog bestaande Groenoordhallen in Leiden. Naast het Duckstad Theater en de Duckstad bios, werd ook het geldpakhuis van Oom Dagobert nagebouwd. Compleet met Zware Jongens.
In de Duckstad tv-studio konden de opnames bijgewoond worden van het programma ‘Kokkies’ en kinderen vertelden zelf hun leukste mop in Oom Donald´s Moppentrommelshow. In het Duckstedelijk Museum kon je veel dingen doen en zien. In de Smarties Kleurhoek kun je meedoen aan een Smarties kleurwedstrijd. Ook kun je hier je eigen kleurplaat op een t-shirt laten drukken. In een echt museum hoorde een tentoonstelling. Lekker genieten van een prachtige Donald Duck Tentoonstelling en een echte Gallerij der Groten. Maar je kon ook heerlijk lezen in de leeshoek met heel veel Duckjes en andere Disney- boeken.


Omdat ik bemoeienis had met Smarties waren wij, dankzij 4 vrijkaarten (de entreekaarten kostte
€ 15,75 per stuk) met twee volwassenen en twee kinderen aanwezig in de Groenoordhallen. we bezochten zo'n beetje alle actviteiten. Ook de nog niet genoemde gang waar Ducktekenaars live Duck tekeningen maakten die je waar je d.m.v. het kopen van een lot kans op maken. Niet gedaan, na thuiskomst zou ik zelf wel wat fabriceren. Er werd kennis gemaakt met Vlaflips, op de foto met Donald en we gingen met stapels albums mee naar huis. Gratis. Het is al bijna 22 jaar geleden maar het was een geweldige opzet! Ik las net op dat het Engelse stripweekblad The Phoenix comic ook iets organiseerde maar binnen no time was volgeboekt. Natuurlijk organiseert de Tina al 30 jaar het https://www.tinafestival.nl/ ...... las ik niet ergens dat er ook een Eppo dag op stapel staat? Misschien leeft de strip nog.

gedeeltelijk gebaseerd op een bericht van sleutelstad.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten