woensdag 8 mei 2013

Boni records en Break records

In de jaren 80 tekende ik o.a. voor de platenlabels van van den Bosch en van Nieuwkoop. Oftewel Boni en Break records.  Ik heb als jonge tekenaar heel wat voor ze gemaakt. Iedere week brachten ze een top 40 achtige nieuwsbrief uit die naar de platenzaken werd gestuurd. Die A4 tjes moesten opgeleukt worden en dat gebeurde regelmatig met korte stripjes.
Op internet is bijna niets te vinden over Boni en Break records. Dat is opmerkelijk. Artiesten/bands als The Cats, vader Abraham, Mark Foggo, Rubberen Robbie en Divine hebben bij Boni of Break onder contract gestaan. Hieronder een hoes van een plaat van Divine. Groot was de paniek toen het drukwerk geleverd werd. Op de arm van de zanger(es) toonde zich een afzichtelijke puist. Dat werd niet bevorderlijk voor de verkoop geacht en het hele personeelsbestand werd aan het pleisterplakken gezet. U ziet hier waarom (let op de oorspronkelijke pleisterplaats).


 Ik geloof dat Boni in 1986 op de fles ging en daarmee werd een avontuurlijk stukje verleden afgesloten.


Ik was al heel lang van plan om oud Boni directeur Jan van Nieuwkoop eens op te zoeken. Hij was in het bedrijf de Talent-scout (iets wat ze tegenwoordig wellicht creatief directeur zouden noemen). Maar helaas daar gaat niets van terecht komen. Op 3 mei jl is Jan van Nieuwkoop op 62 jarige leeftijd overleden.Dag platenbaas.

1 opmerking:

  1. Wat leuke info. Ben een grote fan van Divine en weet al heel veel maar over die pleisters had ik nooit iets gehoord!!Hoop dat je nog meer leuke weetjes hebt over die tijd!!

    BeantwoordenVerwijderen