zondag 31 december 2006

Strips op digitaal papier?

oorspronkelijk geplaatst op 28-8-2005

In stripkringen word al geruime tijd de ontwikkeling van het digitale papier scherp in de gaten gehouden. Wanneer kun je je favoriete strips kunnen lezen vanaf een (min of meer) papieren handzaam schermpje? Sharp heeft een prototype getoond van een flinterdun kleurenscherm. Het scherm is slechts 1mm dik en is verder van LCD-formaat. Hierdoor kan het product bijvoorbeeld gebruikt worden als eBook, waarbij er documenten en foto's op kunnen worden weergegeven. Voor het bekijken van deze documenten is er dan geen externe lichtbron meer nodig. Het Japanse bedrijf is verder van plan het product voor 2007 op de markt te gaan brengen en heeft inmiddels al redelijk wat content ter beschikking. In tegenstelling tot het elektronisch papier van Philips, Sony en E Ink, heeft Sharp namelijk al direct 7000 boeken in eBook-formaat op de plank liggen, dankzij eerdere inspanningen voor de Zaurus PDA. Bron Natuurlijk met dank aan Renxc3xa9 die ooit wees op deze ontwikkelingen! Soms gaan de veranderingen snel, hier aanvullende info over de inspanningen van Sony

AANVULLING: 31-12-2006 Inmiddels is er in Belgie een proef gestart met een krant op digitaal papier. Hier lees je er over (de links in deze blog werken niet meer 22/01/2014):

Digitaal papier is een nieuw type beeldscherm, dat zeer zuinig is, ... Een aantal abonnees van De Tijd krijgt de mogelijkheid de elektronische krant op een ...


Vanaf april zullen tweehonderd lezers van de Belgische krant De Tijd drie maanden lang de krant lezen op digitaal papier. Zo wil De Tijd erachter komen of ..


Uitgeverijen merken dat online initiatieven en digitale projecten van titels steeds belangrijker worden voor de algehele inkomstenstroom. Heeft het medium print eigenlijk nog wel bestaansrecht in de huidige gedrukte vorm? En wat vinden de lezers van alle digitale ontwikkelingen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten